Waarom de borstcrawlcursus een hype is!
Publicatiedatum: 20-05-2021

Zwemmen is in feite een fysieke activiteit waaraan je op elk moment van het jaar kunt deelnemen, wanneer er een binnenzwembad beschikbaar is of wanneer de temperaturen in buitenzwembaden en open water mild zijn! Zwemmen is niet alleen een leuke manier om aan je conditie te werken. Het is een van de weinige sporten of activiteiten die weinig geld kost of een uitgebreide sportuitrusting vereist.

Enkele weetjes
Je drijfvermogen in zwembadwater compenseert de zwaartekracht, waardoor zwemmen een ideale, weinig belastende vorm van beweging is, die zeer weinig stress op je botten en gewrichten uitoefent.

Water is 784 keer dichter dan lucht
Dus zwemmen is een zeer effectieve manier om je spieren te trainen. Effectiever dan enige andere vorm van cardiovasculaire oefeningen op het land. Trainen in water zorgt voor weerstand, wat hetzelfde effect heeft als het gebruik van gewichten; echter, onderdompeling in water zorgt voor een gelijkmatige, gecontroleerde weerstand op het lichaam, perfect voor degenen die zich niet thuis voelen in een sportschool met betrekking tot het heffen van gewichten.

Met zwemmen verbrand je meer calorieën dan met andere sporten
Voor wie wil gaan lijnen is zwemmen een prima alternatief. Als je gewoon baantjes borstcrawl trekt in het plaatselijke zwembad, dan verbrand je al snel 600 calorieën per uur. En dat zijn er heel veel. Van een baantje borstcrawl word je niet zo snel moe, maar hoe kan het dan dat je zoveel calorieën verbruikt? Dat komt omdat als je zwemt je diverse spiergroepen tegelijkertijd voor je laat werken. Iedere spier in je armen, schouders, buik en rug die werkt verbrandt calorieën. De calorieën tikken dus behoorlijk snel weg!

“Kortom zwemmen is zeer geschikt om aan je algehele conditie te werken!”

Deelnemen aan een (borstcrawl)cursus van Mijnzwemcoach
Doe mee met een cursus van Mijnzwemcoach. Waarom? Omdat je leert beter zwemmen doordat je zwemtechniek verbetert. Een verbetering van je zwemvaardigheden levert al snel een 15% effectievere zwemslag op. Los daarvan is het ook een zeer leuke, sociale en sportieve ervaring die je deelt met anderen. Kun je eenmaal beter zwemmen dan gaat er een wereld voor je open. Actief sporten maakt je fitter waardoor je met meer plezier door het leven gaat. 
Bekijk hier het cursus aanbod.