Snellere tijden door langzamer te zwemmen, hoe dan?

Ligt jouw focus op het verbeteren van je zwemsnelheid? Dan is het van belang om in de juiste zogenaamde snelheidzones te trainen. Je kunt dit vergelijken met de opbouw naar een loop van 5 kilometer. Wil jij een snellere tijd lopen? Dan train je niet op wedstrijdtempo. Je loopt juist geregeld in een lager tempo om ervoor te zorgen dat je duurvermogen verbetert.

Bij Mijnzwemcoach weten we dat je tijdens een training voor afwisseling moet zorgen. Afwisseling in tempo, afstand en snelheid. Het zijn methodieken om tot een optimaal resultaat te komen. In combinatie met verbetering van de techniek, helpt het zeker om een betere zwemmer te worden. Ga daarom de uitdaging aan!

Tijdens de stukken die je snel zwemt, verbeteren, naast het anaerobe systeem (melkzuursysteem), ook je snelle spiervezels. Die worden bij wijze van spreken even wakker geschud. Door de afwisseling tussen in snelheid trigger je je lichaam dat zich vervolgens aanpast aan de nieuwe omstandigheden. De ideale situatie voor verbetering!

Publicatiedatum: 08-09-2022