Met Mijnzwemcoach naar Ironman 70.3 Maastricht
Publicatiedatum: 03-10-2022

"Fietsen en lopen gaat me altijd al goed af. Het zwemmen moet ik echt onder de knie krijgen. Vandaar mijn keuze om me in te schrijven voor de borstcrawlcursus van Mijnzwemcoach."

Onder leiding van trainster Karin van der Nassau gaat het voor Luuk crescendo. "Ik heb 25 jaar geleden mijn A-diploma gehaald en verder nooit echt serieus gezwommen. En al helemaal geen borstcrawl aangeleerd. Het verbaast me dat het allemaal zo snel gaat. Vooral de ademhaling en beenslag begin ik nu onder de knie krijgen."

In aanloop naar de eerste training bereidt Luuk zich voor door online filmpjes te kijken. Als onderdeel van het lespakket is het goed om dat te doen. "Je ziet veel dingen waar je op moet letten en die je mee kan nemen tijdens het oefenen. Heel handig moet ik eerlijk bekennen." Het blijft natuurlijk niet bij kijken. Het gaat om het doen. "De eerste les was het vooral leren uitademen, maar ondertussen ga ik ook zelf naar het zwembad om baantjes te trekken."

Na de twaalf lessen is het voor Luuk nog niet klaar. Hoe het vervolg eruit gaat zien weet hij niet precies, maar de openwaterlessen staan zeker op zijn lijstje. "Uiteindelijk moet ik die 70.3 Iron Man ook in het buitenwater afleggen. Alle extra tips zijn welkom, maar ik ga eerst in het zwembad een goede borstcrawl aanleren. Bij Mijnzwemcoach is een prima methodiek uitgedacht om dat onder de knie te krijgen."