Het voordeel van een badmuts!
Publicatiedatum: 23-11-2022

Hulpmiddel voor iedereen
Voor ons als zwemmer is het een essentieel hulpmiddel waar we niet zonder kunnen. Ook voor mannen is het fijn om de haren uit het gezicht te hebben en kan het voor een hoop meer rust zorgen tijdens het zwemmen. Maar hoe krijg je die badmuts nu goed op jouw hoofd?

Gebruiksaanwijzing
Voordat je het zwembad in loopt is het nemen van een douche vaak een verplichting. Dit vanuit hygiƫnisch oogpunt, maar ook voor je badmuts kan dit een voordeel zijn! Heb jij in de ochtend namelijk je haar keurig netjes in vorm met wax? Of heb je juist wat extra gel in je haar gedaan om het in model te krijgen? Deze producten zorgen er voor dat je cap letterlijk van je hoofd afglijdt! Door eerst je haren uit te spoelen en nat te maken blijft deze beter blijft zitten.

Nieuw badmuts
Koop je een nieuwe badmuts, dan loopt er vaak een plooi over het midden van de muts. Deze kun je gebruiken om hem goed op te zetten. De plooi met dan precies over het midden van je hoofd liggen. Draag je de cap overdwars, ontstaat er meer wrijving en verdwijnt het voordeel!

Trek hem hierbij goed naar beneden zodat hij tot het midden van je voorhoofd komt, zo blijft de badmuts ook goed zitten als je het water in duikt.

Zit je badmuts strak? Merk je dat je iedere keer hoofdpijn hebt na het zwemmen? Er zijn ook badmutsen met een groter formaat, speciaal voor mensen met meer haar, zeker de moeite waard om hier naar te kijken! Jij weet in ieder geval waarom je de volgende cursus met een badmuts aan de badrand staat!