Waar zijn al die materialen toch voor nodig?

Maar wat zijn deze hulpmiddelen precies en waarom heeft het voor iedere fase in je borstcrawl carrière een meerwaarde om met deze materialen aan de slag te gaan? In dit artikel staan we stil bij de materialen welke noodzakelijk zijn voor de basiscursus van Mijnzwemcoach.

Kickboard
Een kickboard, of ook wel zwemplank wordt vooral gebruik om de focus te kunnen leggen op het zwemmen van benen. Door je armen ondersteuning te geven doormiddel van het board zijn het alleen de benen die kracht moeten leveren! Een hulpmiddel om er voor te zorgen dat de benentraining net wat makkelijker is.

Pullbuoy
Dit hulpmiddel wordt vaak als zeer fijn ervaren! Een drijver om tussen je bovenbenen vast te kunnen houden, waardoor het drijfoppervlak vergroot. Het is hierdoor eenvoudiger om aan het wateroppervlak te blijven en je kunt hierdoor de specifieke aandacht op bijvoorbeeld de ademhaling of de armslag leggen.

Zoomers
Zoomers kunnen vergeleken worden met flippers, echter zijn deze veel korter en vaak flexibeler. Voor het aanleren en verbeteren van de borstcrawl is het van belang om gebruik te maken van zoomers en niet van de ouderwetse flipper. Door de flexibiliteit van de zoomers vergroot je het oppervlak van je voet en kun je de beenslag eenvoudiger op een natuurlijke manier nabootsen. Het geeft je meer ondersteuning in het hoog blijven liggen op het water waardoor je op een natuurlijke manier meer snelheid kunt creëren.

Een belangrijk ander punt wat een voordeel is door zoomers te gebruiken is de snelheid welke je met zoomers kan creëren. Hierdoor kun je zorgen dat je het welgenoemde golfje waar je in kunt ademhalen makkelijker te creëren is. Weet jij niet wat het golfje of het kuiltje is? Zorg dan dat jij er bij de nieuwe cursus bij bent!

Frontsnorkel
Een snorkel welke recht voor je gezicht loopt. Het klinkt wat futuristisch, maar ook dit wordt veel als een zeer fijn hulpmiddel ervaren! Door gebruik te maken van deze snorkel hoef je je tijdelijk geen zorgen te maken over je ademhaling. Dit maakt dat de focus kan liggen op de andere aspecten en je toch kunt werken aan bijvoorbeeld je arm insteek zonder de ademhaling al helemaal onder controle te hebben. Ook kun je met de frontsnorkel vaak je afstanden meer vergroten en werken aan je zwemconditie zonder in ademnood te komen!

Vier hulpmiddelen waar je zeker niet zonder kunt wanneer je aan de start van je zwem carrière staat. Maar dit is niet alleen bruikbaar tijdens de cursus. Ook wanneer je door blijft zwemmen kunnen deze hulpmiddelen er voor zorgen dat je meer specifieke aandacht op een onderdeel kan leggen, en jouw slag nog beter wordt!

Publicatiedatum: 12-12-2022