Zwem jezelf fit het nieuwe jaar in!
Publicatiedatum: 29-12-2022

Zwemmen voor geluk
Voldoende bewegen draagt bij aan je gezondheid. Door te bewegen houd je verschillende lichaamsfuncties op peil, zoals de bloedcirculatie, ademhaling, spieren, gewrichten en botten. Ook op mentaal en emotioneel vlak levert bewegen een positieve bijdrage. Zo zorgt bewegen in het water ervoor dan je endorfine aanmaakt. Endorfine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd, een stofje die je lichaam aanmaakt waardoor jij je fijner gaat voelen!

Zwemmen voor herstel en blessurepreventie
Zwemmen is een goede sport om het hele lichaam in beweging te zetten. Het maakt daarbij in principe niet uit met welke slag je zwemt. Doordat je veel spieren en gewrichten beweegt tijdens het zwemmen verbrand je een hoop energie. Een ander groot voordeel van zwemmen is dat het water je gewichtsloos maakt. Hierdoor heeft zwemmen een relatief lage belasting op je gewrichten. Het risico op blessures is daarmee vrij klein. Sterker nog, vaak wordt zwemmen ingezet als middel om te herstellen van een opgedane blessure. Zo blijf je soepel en in beweging, zonder overbelasting op je lichaam.

Borstcrawlcursus
Geïnteresseerd in zwemmen, maar de slag nog niet helemaal te pakken? Met behulp van een borstcrawlcursus zul je merken dat het stapsgewijs iedere week een stukje beter gaat en je niet alleen technisch, maar ook conditioneel sprongen vooruit maakt! Bovendien heb je met de cursus een zogenoemde ‘stok achter de deur’. Een trainer die je verwacht, gemotiveerde medecursisten en een vast moment in de week. Ook dat helpt om sportief de winter door te komen.

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: een sport met minimale risico’s, een hoog calorie verbruik en het leren van iets nieuws waar je ook nog gelukkig van kan worden… over twee weken gaan de nieuwe cursussen van start!