Volg jij de juiste zwemlijn?
Publicatiedatum: 22-03-2023

Daarnaast is het belangrijk om voorbereid het zwembad in te gaan. Het aanleren van een nieuwe techniek doe je niet zomaar en daarom de volgende tips zodat jij een borstcrawldip voorkomt:

Een betere zwemmer word je in het zwembad
Je kunt online filmpjes kijken, core-oefeningen doen ter ondersteuning en aan de gang gaan met elastieken voor je flexibiliteit. Allemaal hulpmiddelen die een bijdrage kunnen leveren aan het leerproces. Maar echt zwemmen leer je toch in het water, dus zorg dat je in het zwembad te vinden bent!

De kracht van de herhaling
Wat bij dit leerproces ook zeker van belang is, is de kracht van de herhaling. In de cursuslessen zul je dit ook zeker merken. Op verschillende manieren ga je aan de slag met bijvoorbeeld het oefenen van je armtechniek. Deze herhaling zorgt er uiteindelijk voor dat je hersenen het gaan automatiseren, waardoor het steeds gemakkelijker gaat worden om de beweging uit te voeren. Hierdoor gaat het ook minder moeite kosten om de combinatie te maken van bijvoorbeeld de ademhaling en de armbeweging. Als je dit merkt, dan ben je alweer een hele grote stap verder!

Zwem goede slagen in plaats van hele banen
Naast de cursus is het zeker van belang om zelf ook aan de slag te gaan met de oefeningen. Maar ben niet de streng voor jezelf! Dit gaat niet om volle uren en kilometers. Het is top als je naar het zwembad gaat, en daar voor jezelf een aantal banen zwemt.

Merk je dat je vijf slagen borstcrawl kunt zwemmen met een goede ademhaling, dan ga je vanuit daar verder werken. Liever vijf perfecte slagen en daarna schoolslag dan dat je proestend de overkant haalt en het technisch niet meer klopt. Stapje voor stapje ga je zo echt meters maken.

Durf de tijd te nemen en geniet vooral van het zwemmen, de lessen, de tips en trucs die je krijgt. Hopelijk blijft het dan een feest om de zwemlijn te blijven volgen!