Waar let je op bij het kopen van badkleding?

Voorkom losse badkleding
Wanneer je een losse zwembroek aan hebt, zorgt dit voor veel weerstand en is het lastiger om rustig op het water te liggen. Door een stakker exemplaar te dragen is het makkelijker om te blijven drijven. Zo kun je met minder moeite beter boven water blijven en verspil je geen energie.


Daarnaast is het fijn dat je badkleding ook enige tijd mee kan blijven gaan. Let daarom op de samenstelling van de stof. Vroeger was dit bijna altijd een combinatie van Nylon of Polyamide samen met Lycra. De verhouding 80% - 20% zorgt ervoor dat de stof fijn rekbaar is en mooi om het lichaam aansluit. Echter heeft deze stof maar een beperkte levensduur.

Stoffen
Tegenwoordig zijn er betere stoffen die wat stugger zijn maar hierdoor wel langer mee gaan, dit zijn de zogenaamde endurance stoffen. Wil jij badkleding welke langer mee gaat dan is dit zeker aan te raden!

Kies wat lekker zit
Ook is het fijn wanneer badkleding prettig zit. Zwembroeken en badpakken zijn er in verschillende modellen, en waar de één blij wordt van een hoog uitgesneden model, vindt een ander het juist fijn om pijpjes aan het pak te hebben. Hier is zeker geen goed of fout in. Wat wel belangrijk is te onthouden dat het model meteen lekker moet zitten. Het gaat niet uitlebberen, of in de loop van de tijd jouw vorm aannemen.

Uiteindelijk is de belangrijkste tip badkleding te kiezen waarin jij je comfortabel voelt in het zwembad, dit helpt je ook zeker om een betere zwemmer te worden!

Publicatiedatum: 20-04-2023