Help, mijn zwembril beslaat!

Zwemoma weet raad
Tegenwoordig zie je in de sportwinkel steeds vaker anti fog sprays voorbij komen. Een middeltje wat je op je glazen kunt spuiten waardoor je glazen minder makkelijk beslaan. Toch zijn er ook eenvoudige handigheidjes die ervoor zorgen dat je zwembril niet meer beslaat, ken jij deze al?

  • Breng speeksel aan de binnenkant van de glazen van je zwembril. Je kunt je glazen vervolgens het beste afspoelen met koud water uit de kraan. Hierdoor blijft er een dun laagje achter op de glazen, dit dunne laagje zorgt er voor dat waternevel niet kan blijven zitten, en juist deze waternevel zorgt ervoor dat je bril anders aan zou slaan!

  • Een druppel afwasmiddel of shampoo kan ook voorkomen dat je brilletje beslaat. Zorg er dan wel voor dat je bij het uitspoelen van je brilletje je vingers niet gebruikt, want dan verdwijnt de beschermende laag meteen.

  • Een ander tip, wel alleen voor de mensen zonder veel haar, zet je bril al op voordat je het zwembad binnenkomt. Er is dan nog geen of weinig vocht in de bril, dit zorgt er voor dat de glazen langer onbeslagen blijven!

Soms lijkt je brilletje gewoon aan vervanging toe, gaat een brilletje al een tijdje mee, dan is de beschermlaag van de glazen af. Ook je (per ongeluk) net ingesmeerde handen met lotion kunnen er voor zorgen dat je brilletje continu aan blijft slaan. Leg hem dan voor een nacht in het afwasmiddel en met een beetje geluk is hij weer net zo helder als maanden daarvoor!

Ben jij toe aan de volgende tip? Houd dan zeker deze website in de gaten voor de volgende 'zwemoma weet raad'.

Publicatiedatum: 01-05-2023