Ik ging toch lekker baantjes trekken?

Laten we eens nader kijken naar wat er zoal op de kant ligt. Wat opvalt, zijn de namen waarmee de materialen worden aangeduid. Zo zijn er zoomers, die met een simpel woord flippers worden genoemd. Het kickboard is een plankje, en de pullbuoy houd je tussen je benen om stabiel in het water te liggen. Die stabiele ligging krijg je ook door met een frontsnorkel te zwemmen; je hoeft dan niet bij elke slag adem te halen. Kortom, het is een volle tas met spullen die je elke keer moet meeslepen naar de zwemtraining.

Een nadere uitleg over de materialen is op zijn plaats.

Kickboard
Een kickboard, of zwemplank, wordt vooral gebruikt om de focus te leggen op het zwemmen met alleen de benen. Door je armen ondersteuning te geven met het board, zijn het de benen die de voortstuwende kracht moeten leveren!

Pullbuoy
Dit hulpmiddel wordt vaak als zeer fijn ervaren. Het is een drijver die je tussen je bovenbenen kunt vasthouden, waardoor het drijfoppervlak vergroot. Hierdoor kun je specifieke aandacht besteden aan bijvoorbeeld de ademhaling of de armslag.

Zoomers
Zoomers zijn in vergelijking met flippers veel korter en vaak flexibeler. Je gebruikt ze voor het aanleren en verbeteren van de borstcrawl. Ze vergroten het oppervlak van je voet, waardoor je je beenslag eenvoudiger op een natuurlijke manier kunt nabootsen.

Frontsnorkel
Dit is een snorkel die voor je gezicht bevindt. Omdat je je hoofd niet hoeft te bewegen om adem te halen, kun je je focussen op andere technische aspecten van de zwemslag, zoals de ligging in het water of de insteek van je arm.

Deze hulpmiddelen zijn bruikbaar om de juiste techniek aan te leren en deze vast te houden. Zwemmen is een technische sport, wat betekent dat je nooit in één training aandacht kunt geven aan een specifiek aspect. Juist door deze veelzijdigheid blijft het uitdagend om je elke keer weer te verbeteren. Goede materialen als hulpmiddelen zijn daarbij onmisbaar.

De borstcrawlcursussen gaan weer beginnen!
Vanaf half september starten de nieuwe cursussen weer door het hele land. Op drie verschillende niveaus (start met borstcrawl, verbeter je borstcrawl en techniek & conditie) kun je op een leuke, toegankelijke en goede manier werken aan jouw borstcrawl. Alle beschikbare cursussen bij jou in de buurt vind je hier: mijnzwemcoach.nl/zoek-cursussen.

Wees er snel bij, want de cursussen lopen snel vol!

Laten we eens nader kijken wat er zoal op de kant ligt. Wat opvalt zijn de namen waarmee de materialen worden aangeduid. Zo zijn er zoomers die met een simpel woord flippers heten. Het kickboard is een plankje en de pullbuoy houd je tussen je benen om stabiel in het water te liggen. Die stabiele ligging krijg je ook door met een frontsnorkel te zwemmen. Je hoeft dan niet iedere slag adem te halen namelijk. Het is al met al een volle tas met spullen die je iedere keer moet meeslepen naar de zwemtraining.

Een nadere uitleg over de materialen is op z’n plaats.  

Kickboard
Een kickboard, of ook wel zwemplank wordt vooral gebruik om de focus te kunnen leggen op het zwemmen met alleen de benen. Door je armen ondersteuning te geven doormiddel van het board zijn het de benen die de voortstuwende kracht moeten leveren!

Pullbuoy
Dit hulpmiddel wordt vaak als zeer fijn ervaren! Een drijver om tussen je bovenbenen vast te kunnen houden, waardoor het drijfoppervlak vergroot. Hierdoor kan je de specifieke aandacht op bijvoorbeeld de ademhaling of de armslag leggen.

Zoomers
Zoomers zijn in vergelijking met flippers veel korter en vaak flexibeler. Je gebruikt ze voor het aanleren en verbeteren van de borstcrawl. Je vergroot het oppervlak van je voet waardoor je je beenslag eenvoudiger op een natuurlijke manier kan nabootsen.

Frontsnorkel
Dat is een snorkel die zich voor je gezicht bevindt. Omdat je je hoofd niet hoeft te bewegen om adem te halen, kan je je focussen op andere technische aspecten van de zwemslag zoals de ligging in het water of de insteek van je arm.

De hulpmiddelen zijn bruikbaar om de juiste techniek aan te leren en deze vast te houden. Zwemmen is een technische sport. Dat betekent dat je nooit in een training aandacht kan geven aan een specifiek aspect. Juist door deze veelzijdigheid blijft het ook uitdagend om je iedere keer weer te verbeteren. Goede materialen als hulpmiddel zijn daarbij onmisbaar.

De borstcrawlcursussen gaan weer beginnen!
Vanaf half september beginnen de nieuwe cursussen weer door het hele land. Op drie verschillende niveaus (start met borstcrawl, verbeter je borstcrawl en techniek & conditie) kun je op een leuke toegankelijke en goede manier werken aan jouw brostcrawl. Alle beschikbare cursussen bij jou in de buurt vind je hier: https://mijnzwemcoach.nl/zoek-cursussen

Wees er wel snel bij, want de cursussen lopen snel vol.

Publicatiedatum: 23-08-2023